Nudle se sezamem a jarní cibulkou

8. února 2009 v 19:01 | Jablik |  j-kuchyně
Pro tuto asijskou přílohu jsou vhodné jakékoli nudle. Obzvlášť dobře vypadají a chutnají rýžové nudle, ale postačí i vaječné. Podáváme k pokrmům z rybího a kuřecího masa.

Co na to potřebujete:

svazek jarní cibulky bez kořínků
250 g plochých rýžových nudlí
2 lžíce ústřicové omáčky
2 lžíce sezamového oleje
sůl
mletý černý pepř

Postup:

Troubu předehřejte na 200 °C. Každou cibulku překrojte na tři kousky, které vložte do pekáčku, osolte a opepřete. Jarní cibulky pokropte sezamovým olejem a pečte 10 minut, dokud nezměknou a nezačnou na povrchu mírně hnědnout. Pak je dejte stranou. Podle návodu na sáčnu uvařte nudle a důkladně je sceďte. Protřepáním je smiste s jarní cibulkou a ústřicovou omáčkou a dochuťte mletým černým pepřem. Ihned podávejte.

Tento recept mám z knihy s názvem: Tři stačí


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama